dilluns, 28 de novembre del 2011

Descobrint Empúries



Una nova mirada al jaciment arqueològic. Aquesta és la nova proposta del CdA Empúries.
De moment dos centres ens han ajudat a experimentar-ho i validar els materials: la ZER Moianès Llevant i les Escoles de Gurb.

Després de l'experiència d'aquests dos centres i a través de les seves observacions i suggeriments ja s'ofereix públicament l'activitat per als nivells de cicle superior de primària, i tota la secundària obligatòria.
L'activitat té una durada de tot un dia per donar cabuda a la seva doble vessant. En una sessió l'alumnat , en grups reduïts de 3 o 4 persones, fa una recerca autònoma pel jaciment. Han de localitzar quatre peces del museu i relacionar-les amb quatre espais de les ruïnes. Aquests espais els localitzen i els exploren amb l'ajuda d'un GPS, d'un plànol, d'unes imatges i d'unes informacions. Cada grup treballa quatre peces i quatre espais diferents de la resta de grups.
A l'altra sessió els grups han de posar en comú les seves descobertes i les seves hipòtesis. I arribar a fer-se una idea global dels elements que conformen dues de les Empúries: la Neàpolis i la ciutat romana. A més dels criteris d'ordenació d'un museu arqueològic i del capteniment necessari en un jaciment arqueològic.